Hogyan hekkelte meg a politikát a Fidesz?

2017. október 30. 15:00 - Pápay György

Ma már a Fidesz korábbi támogatóinak egy része számára is nyilvánvaló, hogy amit a kormánypárt művel a hazai politikai kultúra lezüllesztése terén, az példa nélküli a rendszerváltás óta eltelt évtizedekben. Persze azt egy fokkal nehezebb megragadni, pontosan miben is áll ez a példa nélküliség. Hiszen más kormányok is a szavazótáborok egymás ellen hergelésében, a politikai közösség megosztásában voltak érdekeltek; más kormányok alatt is működött kézi vezérelt sajtó, amely elegánsan átlépett a tényeken; és máskor is lett volna igény arra, hogy az aktuális kormánytöbbség úgy írja át a politikai versengés szabályait, hogy feléjük lejtsen a pálya. Legfeljebb lehetőségük nem volt rá, vagy ha mégis, hát éltek is vele: 1994-ben Horn Gyuláék közvetlenül az önkormányzati választás előtt módosították számukra kedvező módon a választási törvényt. Akkor mégis mi teszi egyedivé a Fidesz gyakorlatát?

buborek.jpg

Az, hogy korábban nem volt egyetlen olyan kormány sem, amely eljutott arra a pontra, hogy kizárólag a saját szavazóinak politizál. Márpedig a Fidesz a 2014–2015 fordulóján történt megingás óta pontosan ezt csinálja. Bár Orbán Viktor az előző ciklusban mindent megtett azért, hogy a kétharmados felhatalmazás birtokában számára kedvező módon alakítsa át a teljes közjogi intézményrendszert, ekkor még volt érzékelhető törekvés arra, hogy ezt minden állampolgárnak megpróbálják eladni (más kérdés, hogy mekkora sikerrel). S bár már akkor is az volt a Fidesz stratégiája, hogy egy vállalhatatlan pozícióba szorítsa be az ellenzéket (a bankok oldalára álltak, nem akarnak segíteni a devizahiteleseken, keresztbe fekszenek a rezsicsökkentésnek), ezt éppen azért tették, hogy minél több szavazót állítsanak maguk mellé.

Mára azonban ez gyökeresen megváltozott. A Fidesznek már nem az a célja, hogy minél több embert vigyen el az urnákhoz, hanem az, hogy csak a saját biztos szavazóit vigye el, mindenki mást pedig lehetőség szerint otthon tartson. Hogy a 2014-es választás tanulságai vezettek ide, vagy az, hogy 2015 tavaszán komoly mélyrepülést követően kellett – klasszikust idézve – visszahozni a kormányzást "a szarból", nem tudhatjuk pontosan. De a legvalószínűbb magyarázat mégis az, hogy a kormány túl korán nyerte meg a bevándorlással kapcsolatos belpolitikai csatát. Már ha ez a csata egyáltalán elkezdődött.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a Fidesz már 2015-ben is minden gátlás nélkül használta fel saját belpolitikai céljaira a bevándorlás kérdését, hogy kimásszon abból a gödörből, ahová addigra sikerült belesétálnia. De a probléma valós volt, az arra kínált megoldás (a határkerítés) pedig működött. Az intenzív kormányzati kampány hatására 2015 végére nem maradt olyan számottevő társadalmi csoport, amelyik "bevándorláspárti" lett volna, így olyan párt sem, amelyiknek belátható időn belül érdekében állna ilyen álláspontot képviselni. Ráadásul Európában is új szelek kezdtek fújni: a Willkommenskulturnak szép csendben leáldozott, az uniós-török paktum pedig feltartóztatta a kelet felől érkező menekülthullámot. Így viszont a magyar kormány arra lett figyelmes, hogy a politikájához nélkülözhetetlen konfliktus híján maradt.

Ekkor kezdődött a hazai politika nagyüzemi meghekkelése. Ahogy a migrációs nyomás csökkent, úgy kapcsolt egyre nagyobb fokozatba a migrációellenes kormányzati kampány. Ennek első felvonása a 2016-os népszavazási színjáték volt, amire egy egész évünk ráment, majd ezt követte a 2017-es Soros-ellenes népszórakoztatás. Mindez egyetlen cél érdekében: hogy konfliktust generáljanak ott, ahol társadalmi konszenzus alakult ki, és hogy jól megfogható ellenségképet kínáljanak az időlegesen ellenség nélkül maradt szavazótábornak (már amennyiben Brüsszel és Soros jól megfogható). Ennek érdekében a minden korábbinál kézi vezéreltebb kormányközeli média egyfajta párhuzamos valóságot épített a Fidesz hívei számára. Egy olyan valóságot, amelyben Marton László zaklatási ügyeinek felszínre kerülése is csak valamiféle cselvetés lehet, ami arra szolgál, hogy elterelje a figyelmet a nőket és gyerekeket erőszakoló migránsokról. Akiket, mint mindenki tudja, a történelem sötét erői épp az ő szomszédjába készülnek telepíteni.

Ha az ember nem ebben a párhuzamos valóságban él, akkor elég nehéz viszonyulnia hozzá. Nehéz elfogadni, hogy a politika tényleg az állítólagos Soros-tervről és a minket megsemmisíteni igyekvő Brüsszelről szólhat, miközben "idekint" szép számmal akadnak valódi problémák is (beleértve ebbe az egészségügy, az oktatás vagy a munkaerőpiac helyzete mellett a bevándorlás Soros nélkül is súlyos, de másként súlyos problémáját). Ahogy nehéz elfogadni azt is, hogy aki erre felhívja a figyelmet, azt minden korábbinál kíméletlenebbül gázolja le a mi pénzünkből működtetett kormányzati gépezet. Ezzel pedig nemcsak az ellenzéki politikusoknak kell számolniuk, hanem a civileknek is, akiket bármikor nemzetbiztonsági kockázattá nyilváníthat a háborús paranoiában utazó kormányzat, támogatóinak zajos egyetértése mellett.

Ha az ember nap mint nap "ezt nem hiszem el!" felkiáltással viszonyul a politikához, akkor egy idő után azt sem fogja elhinni, hogy ezen valaha is lehet változtatni. Ebben az esetben pedig két választási lehetősége marad: vagy valamilyen elkeseredett lépésre ragadtatja magát, amivel persze csak a Fidesz valóságértelmezését erősíti, vagy (és az ezt az opciót választják többen) végleg kiiratkozik a politikából. Amivel, mondanom sem kell, megint csak a Fideszt erősíti, hiszen nekik egyetlen szavazó sem hiányzik, aki nem úgy voksolna, mint az őket támogató kétmillió. Tegyük hozzá, ez a kétmillió csak azért lehet elég, mert sokaknak a mai ellenzék nem jelent valódi opciót. Éppen az előző poszt alá kommentelte be valaki a Facebookon azt a karikatúrát, amin az ablakból kiugrani készülő öngyilkosjelöltet azzal nyugatják, hogy van remény: Orbán után Gyurcsány vagy Vona lehet a miniszterelnök.

Én a magam részéről nem tudom, kit látnék szívesen a miniszterelnöki székben (legalábbis azok közül a jelöltek közül, akiknek van is némi esélyük oda kerülni). Abban viszont biztos vagyok, hogy a Fidesz szavazótáborának épített párhuzamos valóságban nem érzem otthon magam, mint ahogy abban is, hogy a politika meghekkelésére irányuló tervet nem szabad szó nélkül hagyni. Ha az lenne a kérdés, hogy szívesen látnám-e Gyurcsány Ferencet vagy Vona Gábort kormányon, arra nem tudnék igennel felelni. Ha viszont az a kérdés, hogy szavaznék-e a Jobbik vagy a baloldal jelöltjére a saját választókerületemben, ha ezzel tudnék akár csak egy homokszemet juttatni a kormányzati gépezetbe, akkor egyértelmű, mi lenne a válaszom.

A Fidesz-valóságon kívül pedig ez ma a legalapvetőbb kérdés. Éppen azért indítottuk el néhányan a Viszlát, kétharmad! kezdeményezést, hogy minél szélesebb körben világossá tegyük, mi is a 2018-as választás valódi tétje. Ha az ellenzéki pártokon múlik, akkor a Fidesz ismét kétharmaddal fog győzni. Az viszont rajtunk, választókon múlik, hogy ez így lesz-e. És ha nem abból indulunk ki, hogy ezzel most vajon Gyurcsánynak vagy Vonának teszünk-e szívességet, akkor megüzenhetjük a politikát meghekkelő Fidesznek, hogy tehetnek egy szívességet. Ezt persze cizelláltabban is meg lehet fogalmazni, ahogy meg is tettük a választók összefogásáról szóló javaslatunkban.

Ha pedig a választók összefogásában vagyunk érdekeltek, akkor bele kell állnunk az állampolgárok kampányába. Túl nagyra törő elképzelésnek tűnik? Meglehet. De ha tenni akarunk a politika meghekkelése ellen, akkor meg kell találnunk a módját, hogyan tudunk minél több állampolgárt bevonni a politika alakításába. Azt persze nem tudjuk, hogy ez működni fog-e, amíg ki nem próbáltuk. De ha 2018-ban a nem kormánypárti szavazók tömegesen mondanák azt, hogy viszlát, kétharmad, az garantáltan nagyot szólna.

(Fotó: Fancycrave)

A Kézműves politika a Viszlát, kétharmad! társoldala. A Facebookon itt tudod követni, a Viszlát, kétharmad! kampányt pedig itt.

112 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kezmuvespolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr2713117408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beáta Rigóné Szilágyi 2017.10.31. 01:18:44

@A tudomány sosem téved!: Orbán soha nem fog "lemondani", se "megbukni". Az ő sorsa sokkal szörnyűbb lesz. Ha a "migránsokra", civilekre, Soros Györgyre kihegyezett fröcsögő, eszement lélekmérgezése és gyűlöletkeltése új utakat keres és átcsatornázódik, akkor neki vége!!! Egy puskaporos hordón rohangál gyufával a kezében ez a paranoid vadbarom.

William Kidd 2017.10.31. 04:33:04

A 2/3-ad gatlastalansaga tenyleg nem jo, de en csak a Jobbikot vagyok hajlando behuzni a Fidesz helyett. A balliberalis partok kozul - elvi sikon - max az LMP elfogadhato szamomra, de behuzni meg nem fogom. Az MSZP epp most semmisul meg, Gyurcsany meg pont olyan pszichopata mint Orban, csak pepitaban. A tobbi noname part meg "Totya csak ott volt" kategoria.

William Kidd 2017.10.31. 05:09:45

Egy valamit sokan nem ertenek vagy elfelejtik. Europa idegenek altali megszallasa es iszlamizalodasa valos es nagyon sulyos veszely. Orbanek kozvelemenykutato nepszavazasa es az erre epitett Soros-propaganda epp errol szol: 3.2 millio ember szavazott NEM-mel, meg ha ervenytelen is volt az a nepszavazas. Ez a szavazobazis az idok vegezeteig eleg barkinek a 2/3-hoz. A balliberalis partok azt nem ertik meg, hogy ebben a kerdesben vallalhatatlan a nyugati elvbarataik allaspontja, Magyarorszagbol egy atlagos magyar ember nem akar bevandorlo-muszlim orszagot letrehozni, mint nyugatin teszuk. Mi szeretjuk a hazankat es szeretnenk megorizni az utodainknak olyannak, amilyen. A vallasunkat, kulturankat, szokasainkat szinten. A nagy, lathatatlan toresvonal emellett a kerdes huzodik. Olyan partot, ami megvedi Magyarorszagot versus megsemmisiti azt. Valasztast nyerni Magyarorszagon, kerites lebontassal, migranssimogatassal, az iszlam terror bujtatott tamogatasaval, nem lehetseges es ez igy helyes. Ez is figyelembe kene venni a blog szerkesztojenek. Ha mar nem a Fidesz, akkor max a Jobbik lehet alternativa annak a 3.2 millio embernek, akiknek a tobbi balliberalis part nem lehet alternativa pont a migrans kerdessel kapcsolatos allaspontjuk miatt. A nemzet fennmaradasa (mert a bevandorlas kezelese errol szol) magasabb rendu kerdes, mint az hogy legyen Fidesz 2/3 vagy ne legyen.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 08:15:49

Értem..

Tehát a Fidesz mindig olyat tett, ami a többségi társadalomnam kedvezett, (devizahitelek kivezetése, rezsicsökkentés, kerítés felhúzása, .. hogy ravaszul minnél több embert vigyenek az urnákhoz.

Ezzel szemben a ballib kormányok sorra olyan döntéseket hoznak, ami szar a többségi társadalomnak (kétszámjegyű infláció, banki kamat, deviza eladósodás, határontúliak megtagadása, ellenzékiek megveretése, legmagasabb rezsi, ...), mert, őőő mert, ...
Tényleg miért is ?

Mert parancsot teljesítenek ? A multik és Soros parancsait ?

HorseFucker 2017.10.31. 08:17:06

@William Kidd: Igazságod van az iszlamizálodásról. És nem soros meg a faszom akarja így, hanem a történelmi helyzet!
DE:
Orbán és állatjai ezt is mint minden mást csak eszközbek használják a hatalmuk megtartására megszerzésére !
A keritésen is csak loptak és lopnak!
AZt meg ki nem látja, hogy a tényleg belépő menekülteket ŐK terelték fel Budapestre, hogy riogassák a népeket ?
Rohadt lopos megalomán tetű cigánya!
A farka florit is már rég száműzni kellet volna a Gulagra de egyik cigány véfi a másikat !

Egy

HorseFucker 2017.10.31. 08:18:13

@Ballib cenzúrázók réme 25: A devizahitelket is CSAK a gazda haverok tudták kifizetni !
A többiek ma is szívnak baszd meg, jobban mint régen !

A tudomány sosem téved! 2017.10.31. 08:20:24

Nézzétek elvtársak...
Nyitott vagyok, győzzetek meg, írjatok egy pártot, ami jobb, mint a Fidesz.
A választék: Jobbik: egy vicc, MszmP, Dk, lmp, pm, és a többi kis fiatal "demokrata" egy óvoda. Nem köszönöm.
Még talán az apostoli királyságban van a legtöbb potencia, de az ugye teljesen más rendszert képzel el.
Szóval az érvem a fidesz mellett: nem tudok jobbat.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 08:22:41

@HorseFucker:

Természetesen hazudsz..

Az elkúrók óta minden évben lényegesen javul a fizetési morál, és csökken a késve fizetők száma.

Megjegyzem a nagycsaládosoknak jelentős hitel segítő programot is elfogadtak.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 08:40:59

Az is megdöbbentő, hogy a ballib agyhalottak még most is 'állítólagos Soros Terv'-ről írnak, holott 2015 óta ott virít a net-en a saját kezével írt részletes terv.

Megjygezem azóta már többet is írt.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 08:44:19

Egyébként az előző posztban se válaszoltál a kérdésre:

"Azt azért elárulhatnád, hogyha a nagy terved bejön, akkor mi fog történni.

Azaz tegyük fel, hogy a nem Fideszre szavazók mind a te taktikádat követik majd.

Lesz a végén kb mondjuk 40% Fideszes, 20% Jobbikos, 12% MSZP-s, 8% DK-s, 10% LMP-s, 10% Momentumos a parlamentbe. (Aprózhatnám mégjobban PM-el, Együttel, de minek)

Ki alakít kormányt és hogyan ?
Hogyan fog működni az ország ?
Elbontják majd a kerítést vagy sem ?
Egykulcsos lesz az adó vagy kettő esetleg több ?
Alapjövedelem lesz, 13. havi nyugdíj, vagy fizessenek a gazdagok ?
...
Mi a faszt fognak ezek 50%-nyian megszavazni ?

Működésképtelen ország létrehozásához a terv ideális.
Gratulálok hozzá.

Csinálj egy olyan pártot, ami vállalható, avagy állj egy ilyen mögé. És győzz meg másokat, hogy azokra szavazzak.

Mert ez egy irdatlan bullshit és semmi más.
Ha sorrendbe kéne tenni a lehetőségeket, akkor szerintem a legrosszsabb forgatókönyv a tied. A második legrosszabb ha valamelyik ballib győz, a harmadik ha a Fidesz.

Az utolsó kettőről lehet eltérnek a vélemények, de szerintem mindenki látja, hogy a te forgatókönyvedtől nagyobb baromság nincs."

Shirkan 2017.10.31. 08:47:20

Azt magyarázzák már el a fidesz imádók, hogy a gyűlölet keltés helyett miért nem a szeretet keltéssel akarja növelni a párt a szavazóinak és a szimpatizánsainak a számát. A mindennapos kommunikáció visszatetszően elment a gyűlölet felé. Miért nem mondja a párt, hogy történelmi lehetőségem van; jó a nemzetközi gazdasági környezet, jönnek az EU-s támogatások stb. stb. stb., így akkor most kánaán-t csinálok a Kárpát medencéből? Ehelyett napi migráncsozás, a mindenkitgyűlölünkakiknemfogadnakelminket politikája, iszonyatos korrupció, haverok zsebeinek kitömése stb. stb. stb. Kedves fidesz imádók; a korrupciót is gyűlölitek annyira, mint minden mást?
Ja, és az annyira szánalmas reakció, hogy mi volt a 2010-es választások előtt. Egyébként a fidesznek ezer szerencséje, hogy az öszödi beszéd után Gyurcsány nem mondott le, és nem lett előrehozott választás. Akkor a fidesz kapta volna meg azt a gazdasági válságot, ami a szoci kormány alatt volt.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 08:55:15

@Shirkan:

Te egyébként olvasod a ballib beírásokat is ?
Náluk szánalmasabb gyűlöletkeltő fehérjehalmaz a földön nincs.
Mindenkit aki mást gondol a világról, pl jobboldlai, vagy Fidesz szavazó, azt gyűlölik.
Azaz éppen ők gerjesztik a gyűlöletet.

A lemondás nem szerencs kérdése volt. Gyurcsány egy küldetéstudatotos beképzelt ripacs, aki lop csal hazudik, és gyűlöletet szít, hogy győzzön.
Hála az égnek jelenleg ezt a ballib oldalon teszi, hogy ismét vezető szerepet töltsön be.
Botkát már kicsinálta, felkészül az MSZP nevű párt a végjátékra.. DDD

Shirkan 2017.10.31. 09:00:03

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Ne másokra hivatkozz, hanem válaszolj a kérdésre.

Shirkan 2017.10.31. 09:01:15

@Ballib cenzúrázók réme 25:
"Gyurcsány egy küldetéstudatotos beképzelt ripacs, aki lop csal hazudik, és gyűlöletet szít, hogy győzzön"
Más szemszögből nézve ugyanez Orbánra is elmondható.

William Kidd 2017.10.31. 09:03:13

@Ballib cenzúrázók réme 25:

Te meg nem tudom mit copypaste-zod ugyanezt a hszt. minden blogbejegyzesbol...

Nos
- nem kell 2/3
- nem kell korrupcio
- nem kell iranyithatatlan orszag
- nem kellenek muzulman megszallok, nem kell terror
- nem kell ennyi stadion

Ha mar igy allunk
- kell egy hangyafasznyi Fidesz tobbseg, eros ellenzekkel
- kell Fidesz kisebbseg, mukodokepes kolicios partnerrel
- kell hatarvedelem
- kell gyarapodo magyarsag
- kell tobb jovedelem
- kell mukodokepes szocialis es oktatasi rendszer
- kell nemzeti szuverenitas
- kell nemzeti osszefogas

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 09:04:04

@Ballib cenzúrázók réme 25:

Nem tudok válaszolni. Nincs gyűlöletkeltés.

A migránsozás egy önvédelmi reflex.
Amíg egy szűk kisebbség (ballibek) nem mond le arról a tervéről az országban, vagy az EU-s Soros féle irány, hogy migránsok ezreit telepítse az országba, addig a többségi társadalom ellenáll ennek a kényszerítésnek.

Ennyi.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 09:05:45

@William Kidd:

A kérdés nem ez volt, hogy szerinted mi kell. (Egyébként egyetértek a célokban).

Hanem hogy ezt ki fogja megvalósítani, ha döntés képtelen lesz a parlament ?

Frick László Intézet 2017.10.31. 09:06:29

A Fejlettnyugati Legszebbpéldák bizonyítják azt, hogy a demokrácia faékszerűen egyszerű működésében egy igen primitív rutint kell csak betartani, ez pedig az, hogy ha a miniszterelnök, a kormány, kormánypártok súlyos hibákat követnek el, akkor lemondanak és új választások következnek.

Tehát, amikor a Medgyessy botrányt átkeresztelték eggy [sohaelnemvégzett] valódi vizsgálatban mindössze 4-ed rendű vádlott Kulcsár Attila nevére, akkor Medgyessynek és kormányának egy valamirevaló demokráciában le kellett volna mondania és Új Választások menüpont.

2006-ban két ilyen esetet bekkelt ki a kormány és a véleményformálók támogatásával és a most ideföl a cikkben is tanulmányozható siránkozók nagy örömeire.

A FIDESZ volt a felelős 2007-ben azért, hogy a biztosítók szakemberei által 2007. júniusa utolsó csütörtökén kinevetett és megbuktatott Többiztosítós Rendszert a népszaavazási kezdeményezésével mint élőt, "testesítette.

Ettől függetlenül az Ojrópai nagy Demokratikus Rutin szerint a kormánynak 2008. márciusában le kellett volna mondania és újválasztások.

Szintén Ojrópai Demokratikus rutin, hogy csődbevivő kormány lemond.

A véleményfoirmálók azonban ... pl a portfolio.hu... könnyedén kutathatóak a portfolio.hu agitációs propaganda szövegei ma is... elfogadtatták a társadalommal, hogy nem kellenek előrehozott választások. Az IMF erre azt mondta [forrás Róna prof] hogy ha már így, legalább ne Gyurcsány maradjon a maradó csődbevivő kormány élén. Erre az országot valójában és titkosan kormányzó Igazgatótanácsból Bajnai előre, Gyurcsány abba hátra lépett.

Ha 2009-ben előrehozott országgyűlési választásokat tartanak, nincs kétharmada a FIXDESZ-nek és ha csak 1 emberrel is kevesebbje van a FIDESZ-nek, onnan már a véleményformálók majd eldöntik, hogy mit engednek meg Orbánnak.

"Gyurcsánynak tízszer annyit engedünk meg, mint Orbánnak"
/A Népszabadság egyik véleményformálója Tamás Ervin/

Azaz: A demokrácia rutinjána a 4 nagy és sok apró kijátszása vezetett az orbánizmusba bele.

És ezért azok a sajtómunkások a felelősök, akik még büszkék is arra, ami pedig egy újságíró szégyene: a véleményformálásra.

Ugyanis a sajtómunkás nem formálja a véleményt, hanem neki ven véleménye, ami nem agitáció. És közvetíti az emberek véleményét.

Ma, 2017-ben egyetlen egy liberális újság, médiaműhely nincsen Magyarországon. Az, hogy a zsírostoba orbánpropban nincs véleményszabadság, természetes. De ma már még a hvg sem, nemhogy az index, nem véleményszabad, nincsenek, nem lehetnek eltérő vélemények -akárcsak Advocat Diaboli jellegel sem. Mindenkinek Eszterre kell lépnie, különben nem kap rétest estére.

Ma kizárólag és csakis agitációs propaganda folyik minden "újságból".

Én nem a politikusokat okolom -hiszen a politika a történelem elhazudozása a valóságból. A politikus leváltható.

Én a véleményformálókat hibáztatom, mert ők leválthatatlanok. És miközben újságírás helyett politikai kommunikációval (azaz a politika elhazudozásával, azaz a hazudozásról való hazudozás-sal) foglalkoznak, aközben a cicccaaa ne merjen rájuknézni, mert a sajtószabadság.

feszt a sajtószabadságról papolnak, miközben prostitulálódnak a politikai szolgálatban.

Ez agyakorlat vezett ide.

Shirkan 2017.10.31. 09:09:48

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Bizonyítékot!!!!!!!!
Linkeket kérek azokról a "balodali" (mi az a baloldal, jobboldal????) politikusi beszédekről, ahol konkrétan kijelentette bármelyik is, hogy márpedig ragaszkodik ázsiai, afrikai menekültek ezreinek-tízezreinek betelepítéséhez.
Nincs ilyen. Ez a fidesz által létrehozott stigma, amit az imádók bevesznek.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 09:10:22

@Shirkan:

Orbán rendőrsége a tömeg közepére vonuló pár százas, tizes tömeget védi, az ünneplőktől, akiket provokálnak hangos füttyögéssel.

Gyurcsány rendőrsége meg szétverette az ellene tüntető ellenzékieket beazonosítahatatlan karhatamistákkal.

Különbség.

Shirkan 2017.10.31. 09:12:09

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Van gyűlöletkeltés! Már Soros folyamatos szidalmazása is gyűlöletkeltés. Nem védem őt, majd ő megvédi magát.
Számomra érthetetlen, hogy napi szinten erre megy el az energia a fidesznél a kormányzás helyett

Shirkan 2017.10.31. 09:14:15

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Mellébeszélsz..... Ez engem nem is érdekel.
Na akkor újra:
Azt magyarázzák már el a fidesz imádók, hogy a gyűlölet keltés helyett miért nem a szeretet keltéssel akarja növelni a párt a szavazóinak és a szimpatizánsainak a számát. Miért nem mondja a párt, hogy történelmi lehetőségem van; jó a nemzetközi gazdasági környezet, jönnek az EU-s támogatások stb. stb. stb., így akkor most kánaán-t csinálok a Kárpát medencéből?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 09:14:42

@Shirkan:

Parancsolj:

pestisracok.hu/molnar-gyula-es-az-mszp-elfogadna-brusszel-kotelezo-betelepitesi-migranskvotajat/
Molnár Gyula és az MSZP elfogadná Brüsszel kötelező betelepítési migránskvótáját

„Azt nem lehet megtenni szerintem egy országnak, hogy csak kiveszi az előnyöket valamiből, és utána pedig, amikor kötelezettséget kell vállalni, akkor nem vállalnak kötelezettségeket. Tehát ez egy tárgyalás. A korlátlan kvótát az MSZP soha sem fogadta el, ezt nyilván utolsó utáni percig tárgyalni kell, de azt gondolom, hogy az együttműködésben, ha vannak olyan elemek, amik nem annyira kedvezőek Magyarország számára, azokat bizony néha el kell fogadni” – fogalmazott Molnár Gyula.

----
24.hu/belfold/2016/07/11/szint-vallott-az-lmp-nem-tartjak-elfogadhatatlannak-a-menekultkvotat/
„Színt vallott” az LMP: nem tartják elfogadhatatlannak a menekültkvótát

Az LMP el tudja fogadni, hogy az Európai Unió kötelező kvótarendszerrel kezelje a menekültügyet, de a párt nemzeti hatáskörben tartaná a menekültkérdés rendezését. Erről Meszerics Tamás európai parlamenti képviselő és Ungár Péter, az Európai Zöld Párt LMP-s elnökségi tagja nyilatkozott az MTI-nek

----

mandiner.hu/cikk/20151109_a_menekultkvota_mellett_gyujt_alairast_a_dk
A menekültkvóta mellett gyűjt aláírást a DK

Míg a Fidesz az uniós kvótarendszer ellen, addig a Demokratikus Koalíció a menekültkvóta mellett gyűjti az aláírásokat. A párt hétfői bejelentése szerint azért, mert kvótával csak néhány ezer embert kellene befogadni,

---

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 09:16:27

@Shirkan:

Nem beszélek mellé,

Nincs gyűlöletkeltés.
A migránsozás egy önvédelmi reflex.
Amíg egy szűk kisebbség (ballibek) nem mond le arról a tervéről az országban, vagy az EU-s Soros féle irány, hogy migránsok ezreit telepítse az országba, addig a többségi társadalom ellenáll ennek a kényszerítésnek.

Shirkan 2017.10.31. 09:17:32

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Azt ugye tudod, a kvóta szerint 1290 emberről beszélünk?
Még egyszer
Linkeket kérek azokról a "balodali" (mi az a baloldal, jobboldal????) politikusi beszédekről, ahol konkrétan kijelentette bármelyik is, hogy márpedig ragaszkodik ázsiai, afrikai menekültek ezreinek-tízezreinek betelepítéséhez.
Szerinted mennyi kínai jön be éves szinten illegálisan? Szerintem több.
Letelepedési kötvény, mint olyan?

Shirkan 2017.10.31. 09:19:08

@Ballib cenzúrázók réme 25:
De mellébeszélsz.
Van gyűlöletkeltés. A fidesz szerint gyűlölni kell a menekülteket, sorost, brüsszelt stb

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 09:20:47

@Shirkan:

Azt ugye tudod, hogy az 1290 ember csak a Görögökhöz és csak 2015-ben érkezett migránsok szétosztására vonatkozik ?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 09:22:10

@Shirkan:

Én ezt nem olvastam sehol.
És én nem is gyűlölöm se Sorost, se Brüsszelt, se a menekülteket, de még a gazdasági bevándorlókat se.

CSak ne akarjanak ide tolni integrációra képtelen muszlim migránsokat az arcunkba.
Ennyi a kérés.

Ezt szeretné a többségi társadalom ?
Ennyire nehéz abszorválni ?

William Kidd 2017.10.31. 09:22:11

@Ballib cenzúrázók réme 25: Tudod sokan nagy remenyekkel tekintettek a jovore a 2010-es valasztasok utan, aztan nyakunkba kaptuk a felcsuti mini tolvajt, Gyurcsany kopiajat, pepitaban. Egyetertek a Fidesz politikajaval sok mindenben, sok mas dologban viszont nem. Nekem sem teszik a gatlastalan nyomulas es a mini feudalizmus kiepitese. Kell valaki aki ralep a tokukre, aki megzabolazza oket. Az irany nagyjabol jo lenne, csak joval nagyobb tarsadalmi legitimacio kene moge, tobb szakmaisag, tobb egyeztetes. Nem mindent ugy csinalni, hogy jon a 70-es IQ-ju fideszes partkatona es ad hoc dontesek szuletnek rengeteg kerdesben, amely komolyabb tarsadalmi es szakmai egyeztetest igenyelne. Orbanek meg a siserehad, ugy viselkednek 2010 ota, mint elefant csorda a porcelanboltban, senkire es semmire sincsenek tekintettel csak a vegytiszta hatalmi es politikai erdekeikre, mindet ennek allitottak a szolgalataba es sok fontos kerdes lenyege pont emiatt a demagogia miatt vesz el. Az un. baloldal vagy balliberalis oldal, meg csak azert szukol, mert amikor csak lehet elobujik a burkolt vagy nyilt magyarellenesseg es ebbol a tobbseg ebben az orszagban nem ker. Majd ha lesz hiteles baloladi politikajuk, lesz egy egeszseges nemzetpolitikajuk vagy viziojuk, azutan kezdi el oket barki is alternativakent szamba venni. Mert ebben az orszagban nincs egy nemzeti minimum, amiben mindenki egyetert, hogy a XXI. szazadba lepve mi kell a magyar nemzetnek, mi a jovoje, mik a kilatasai es mi a terv, hogy egy csarapodo magyar nemzet maradjon fent a Karpat-medenceben. Ez alatt leledzik az alantas aktualpolitikank, mert a partok csak eszkozok, a kormany csak szolgal.

Shirkan 2017.10.31. 09:23:00

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Nem válaszolsz egyetlen egy kérdésemre sem, csak fújod a magadét, és mellébeszélsz.
Linkeket kérek azokról a "balodali" (mi az a baloldal, jobboldal????) politikusi beszédekről, ahol konkrétan kijelentette bármelyik is, hogy márpedig ragaszkodik ázsiai, afrikai menekültek ezreinek-tízezreinek betelepítéséhez.
Azt magyarázzák már el a fidesz imádók, hogy a gyűlölet keltés helyett miért nem a szeretet keltéssel akarja növelni a párt a szavazóinak és a szimpatizánsainak a számát. A mindennapos kommunikáció visszatetszően elment a gyűlölet felé. Miért nem mondja a párt, hogy történelmi lehetőségem van; jó a nemzetközi gazdasági környezet, jönnek az EU-s támogatások stb. stb. stb., így akkor most kánaán-t csinálok a Kárpát medencéből?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 09:24:22

@Shirkan:

Az előbb adtam kvóta párti ellenzéki megszólalásokat minden párt részéről.
Az EU minden menekültet szét akar osztani, azokat is akik ma jönnek.

Az az 1290 csak a 2015-ben érkezett migránsok száma, és csak a Görögökhöz.

Az olasz partokhoz ma is folyamatosan érkeznek, ahogy a görögökhöz is.

Azaz nem kell kvóta !

Vili ?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 09:26:26

@William Kidd:

Egyetértek a leírtakkal.

Ha lesz alternatíva, akik a társadalmilag fontos kérdésekben a Fideszhez hasonlóan a társadalmi szempontokat és a többsaégi akaratot veszik alapul, akkor majd arra szavazok.

De egyenlőre az alternatíva (ballibek) szögesen az ellenkezőjét szeretnék mindennek amiben hiszek.

Shirkan 2017.10.31. 09:28:03

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Nem is kell seholsem olvasni a gyűlöletkeltést. Ha a napi politikai kommunikációban nem érzed ezt, akkor egy kicsit elvakult vagy.
Azért kíváncsi lettem volna, hogy mi lett volna a reakció, ha 1711, 1849, 1919, 1945, 1956 után a menekült magyarokat sehol nem fogadják be, és olyan gyűlölettel fogadják őket, mint amit ma a fidesz mutat.
Egyébként, hogy megnyugtassalak, legalább már Szíriába megindult a visszaáramlás

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 09:30:35

@Shirkan:

Te gyűlöletkeltésként fogod fel azt a társadalmi igényt, hogy nem kell kvóta.
Hogy nem kérünk belőle.
Ezzel nem tudok mit kezdeni.
Javaslom barátkozz meg a gondolattal.

Örömmel hallom, hogy elkezdtek visszamenni. Szurkolok nekik, hogy saját hazájukban ne hagyják hogy Amerikai fegyverekkel, és támogatással újabb széálsőséges csoport bombázza rommá az orszgáukat.

Shirkan 2017.10.31. 09:32:13

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Mondom, hogy nem válaszolsz a kérdésemre
"ragaszkodik ázsiai, afrikai menekültek ezreinek-tízezreinek betelepítéséhez."
Én nem a kvótáról beszéltem. Az 1290 az nem ezrek-tízezek.
És mi 2016-os szám? És mennyi az annyi az 1290-en felül?

Shirkan 2017.10.31. 09:35:02

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Okay. Elfogadom, hogy neked a kvóta a mindennapi gondolatod.
Akkor még egyszer
Azt magyarázzák már el a fidesz imádók, hogy a gyűlölet keltés helyett miért nem a szeretet keltéssel akarja növelni a párt a szavazóinak és a szimpatizánsainak a számát. Miért nem mondja a párt, hogy történelmi lehetőségem van; jó a nemzetközi gazdasági környezet, jönnek az EU-s támogatások stb. stb. stb., így akkor most kánaán-t csinálok a Kárpát medencéből?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 09:35:50

@Shirkan:

A lényeg hogy az EU határait ma se védi senki rajtunk kívül.
Belső határokat egyre többen (Pl Olasz határra Svájc, Ausztria, Franciák is katonaságot vezényeltek).

Azaz nincs értelme elosztásról beszélni, amíg Soros terve szerint számolatlan ömlenek be a gazdasági bevándorlók, és az EU legfontosabb feladatának azt érzi, hogy erőszakosan ossza szét őket, a határainak a védelmét pedig magasról leszarja.

Shirkan 2017.10.31. 09:37:20

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Ember te csak mingránsozol, semmi más.
Olvasod azt amit eddig leírtam?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 09:42:57

@Shirkan:

Te beszélsz marhaságokat a migránsok kapcsán, és holmi gyűlöletkeltést vízionálsz.
Én csak megvilágítottam neked a többségi társadalmi igényt, és önvédelmi reflexet.

Próbálsz itt kvótát tukmálni a nyakunkba, holmi lelkiismeretfurdalást keltve, gyűlöletkeltést hazudva.

Shirkan 2017.10.31. 09:50:05

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Honnan veszed a bátorságot, hogy többségi társadalmi igényre hivatkozz????? Tán megkérdezted az ország összes polgárát?
Honnan veszed a bátorságot ehhez az arroganciához? Nem kell fideszmódra viselkedni.
Nem válaszoltál a legelső kérdésemre, csak mingránsozol. Egyébként, ha temagd is csak önvédelmi reflexnek tartod ezt, akkor ez az egész nem valós.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 09:53:24

@Shirkan:

Népszavazás, 97%, 3 millió 200 ezer ember ... Rémlik avlami ?

Shirkan 2017.10.31. 09:54:33

@Ballib cenzúrázók réme 25:
az érvénytelen népszavazás??????
az csak népsavazás volt

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 09:57:47

@Shirkan:

"Honnan veszed a bátorságot ehhez az arroganciához? Nem kell ballib módra viselkedni."

Nem kell 3 millió kétszázezer ember akaratát lebecsülni.
Tekintve hogy soha semmire nem szavaztak ennyien még egységesen 89 óta.

A népszavazás egy jó nagy mintájú közvéleménykutatás mellesleg.

Te nem akarsz tudomást venni a magyarok akaratáról !
Ennyire fáj neked, hogy mást gondol a többség, mint te ?
Gyűlölsz érte minket ?

Shirkan 2017.10.31. 09:58:19

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Választópolgárok száma 8 272 625
Érvényesszavazat 3 418 387

A népszavazás érvénytelen.
Ez a társadalmi többség???? :-)

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 10:02:57

@Shirkan:

Igen..

És semmiképp se a 224 668 (érvénytelen) + 56 163 (nem) a Többség.

És ezt majd megtapasztalaod 2018-ban is. A migránsseggnyalók nem rugnak labdába.

Shirkan 2017.10.31. 10:04:08

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Nos, most megmutatom hogyan kell válaszolni egy kommentre. Mindenre válaszolni fogok.
1., Nem vagyok ballib. Azt sem tudom mit jelent ez.
2. Nem becsülöm le 3,2 millió ember szavazatát. De kérlek ismerd el, hogy érvénytelen volt a népszavazás.
3., "A népszavazás egy jó nagy mintájú közvéleménykutatás mellesleg." Ezt a szociólógiai definíciót még nem hallottam.
4., Érvényes szavazásnál tudomást veszek a többség akaratáról. Egyetlen érvényes országgyűlési, vagy egyéb szavazás eredményét sem vontam kétségbe
5., Nem gyűlölök senkit. Egyébként ki az a "minket"?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 10:05:58

@Shirkan:

Ez nem válasz csak önigazolás, és továbbra se veszel tudomást a tényről hogy elsöprő többség utasítja el a kvótát.

Shirkan 2017.10.31. 10:06:43

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Elismered, hogy érvénytelen volt a népszavazás?
Elég egy igen vagy egy nem.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 10:08:06

@Shirkan:

Azt ugye tudod, hogy az EU-s tagságunkra se szavaztunk ennyien, mint a kvóta ellen (se a Natora, se a Vizitdíjra, se a KÁP-ra, ...) ?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 10:09:58

@Shirkan:

Persze hogy elismerem. Hülyeség lenne nem elismerni, hisz érvénytelen volt.

Viszont kiderült hogy a magyarok 97%-a nem kér a Soros Tervben szereplő kvótából.

Az érvényesség csak a kormányt kötelezi. Attól még a mértékek valósak, és igaziak.

Persze ezt te soha nem ismered el, mert a ballibek szerik azzal áltatni agukat, hogy mindenki ugynaazt gondolja amit hazudnak.
De nem.

Shirkan 2017.10.31. 10:13:52

"Viszont kiderült hogy a magyarok 97%-a nem kér a Soros Tervben szereplő kvótából."
Ez hazugság!!!!!! Ordas nagy hazugság!!!!!
A magyarok 97% 2016-ban 9.535.570 fő volt.
A Te 97%-od az érvénytelen népszavazáson az igenek száma.

"Persze ezt te soha nem ismered el, mert a ballibek szerik azzal áltatni agukat, hogy mindenki ugynaazt gondolja amit hazudnak." MI VAN?????

Shirkan 2017.10.31. 10:17:15

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Kérlek higgadj le. Egyre több a vulgáris megnyilatkozásod, és az idegességed látszik az elütések számának növekedéséből.

vajdasagi 2017.10.31. 10:18:36

@Ballib cenzúrázók réme 25: Az a 97% azért volt annyi, mert a többség protestált és nem ment el a népszavazásra. Érvénytelen lett. Rémlik valami?

Értsd meg: az 1290 menekült a mi mindennapi problémáinkhoz képest egy piszlicsáré ügy. És a Nemzet megmaradása sem ezen múlik, hanem pl. az oktatáson.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 10:19:11

@Shirkan:

Mondtam, hogy tagadod.

Pedig a tények azok tények.
3 millió és 200 ezer ember utasítja el a kvótákat.
225 ezer érvénytelenül szavazott
56 ezer a kvóta mellett.

Elsöprő többség szavazott a kvóta ellen.

A ballibek persze szeretnek a nem szavazókra hivatkozni minden választáson. Pl országgyűlésin is, csakhát az leszarható.

Pl 2014 választások elött:
- Aki nem szavaz az Orbánra szavaz !
Majd utána:
- Az emberek többésge nem kér Orbánból, és a Fideszből !

A valóság pedig az, hogy aki nem szavazott annak az álláspontját nem ismerjük.
Ilyen a demokrácia.

---

Persze a közvéleménykutatások is konkrét szórással meghatározzák a többségi véleményt, és az is engem igazol.
De te csak áltasd magad, hogy te fingod a passzát szelet.. .. :DDD

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 10:25:17

@Shirkan:

Hogy a magyarok elsöprő többsége kvóta ellenes.

www.hirado.hu/2017/09/14/az-ellenzek-migracioval-kapcsolatos-kommunikacio-evolucioja-7-pontban/
7 pontban: így változott az ellenzék véleménye a migrációról

Shirkan 2017.10.31. 10:25:20

@Ballib cenzúrázók réme 25:
"Viszont kiderült hogy a magyarok 97%-a nem kér a Soros Tervben szereplő kvótából."
Ez hazugság!!!!!! Ordas nagy hazugság!!!!!
A magyarok 97% 2016-ban 9.535.570 fő volt.
A Te 97%-od az érvénytelen népszavazáson az igenek száma.

Elismered, hogy butaságot írtál?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 10:27:29

@Shirkan:

Ma már az LMP is a többségi véleményt képviseli pl, amióta rájöttek nem jó széllel szembe hugyozni.

Szél Bernadett:
"Magával a kvótával kapcsolatban mi elmondtuk, hogy az minden ország szuverenitásának a része, hogy eldöntse, kivel tud együtt élni és kivel nem. "

Shirkan 2017.10.31. 10:28:51

@Ballib cenzúrázók réme 25:
A magyarok elsöprő többségéről nem tudok nyilatkozni. De Te sem. 2016-ban ismert lett majd' 4 millió ember véleménye. A maradék több, mint 5 millió ember véleményét nem ismerjük. Sem Te sem én nem jártuk végig az országot megkérdezni őket. A 3,2 millió tény, minden más feltételezés.
Higgadtan ezt neked is be kell ismerned.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 10:30:47

@Shirkan:

Ebbe kapaszkodsz ?
Nem uncsi ?

Bizony-bizony a néspzavazás már csak olyan intézmény, hogy aki otthon marad, az azokra bízza a véleméy nyílvánítást aki elmegy szavazni.

Azaz a magyarok 97%-a elutasított a kvótát.
És elutasítja ma is.

De mint említettem ez a 3 millió 200 ezer el fog menni 2018-ban is szavazni abban biztos lehetsz.
Viszont 50% cirka soha nem ment szavazni cserébe eddig se. Semmire.

Az ő nem létező szavazataikkal kufárkodsz, és hazud protest szavazatoknak ezeket.

Shirkan 2017.10.31. 10:32:41

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Ember!!!! Te beszéltél elsöprő többségről. Én csak Téged idézlek. 3,2 millió nem elsöprő többség.
Látom, egyre idegesebb vagy. Relax!!!!

Shirkan 2017.10.31. 10:33:38

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Egyébként csak a kíváncsiság kedvéért. Veled csak a menekült ügyről lehet beszélgetni?

Shirkan 2017.10.31. 10:34:14

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Erre sem válaszoltál:

"Viszont kiderült hogy a magyarok 97%-a nem kér a Soros Tervben szereplő kvótából."
Ez hazugság!!!!!! Ordas nagy hazugság!!!!!
A magyarok 97% 2016-ban 9.535.570 fő volt.
A Te 97%-od az érvénytelen népszavazáson az igenek száma.

Elismered, hogy butaságot írtál?

vajdasagi 2017.10.31. 10:37:07

@Ballib cenzúrázók réme 25: Csakhogy az a 3.2 millió NEM orbán és bűnbandája mellett szavazott, hanem a kvóta mellett. Ez azért lényeges különbség, mert a Jobbik szavazók is elmentek szavazni. Pedig ők a fidesz nevű bűnszervezet ellen fognak szavazni 2018-ban.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 10:52:01

@Shirkan:

Ebbe kapaszkodsz ?
Nem uncsi ?

Bizony-bizony a néspzavazás már csak olyan intézmény, hogy aki otthon marad, az azokra bízza a véleméy nyílvánítást aki elmegy szavazni.

Azaz a magyarok 97%-a elutasított a kvótát.
És elutasítja ma is.

De mint említettem ez a 3 millió 200 ezer el fog menni 2018-ban is szavazni abban biztos lehetsz.
Viszont 50% cirka soha nem ment szavazni cserébe eddig se. Semmire.

Az ő nem létező szavazataikkal kufárkodsz, és hazud protest szavazatoknak ezeket.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 10:53:54

@vajdasagi:

Ez igaz.
Azaz Shirkan értelmezésében a Jobbikosok is gyűlöletkeltőek, csakmert a többségi társadalom akaratát tartják szemelött migráns kérdésben.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 10:59:08

Ez megvan egyébként ?

www.origo.hu/itthon/20171030-elfogadta-az-allando-betelepitesi-kvotat-az-ep.html
Állandó betelepítési kvótát fogadott el az EP bizottsága

Gulyás Gergely emlékeztetett, az EP Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) több mint kétharmados többséggel fogadott el egy olyan javaslatot, amely állandó, felső korlát nélküli kötelező betelepítési rendszert hoz létre.

---

Szóval állandó, és felsőkorlát nélküli...

Shirkan 2017.10.31. 11:02:47

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Nos. Ugyanazt szajkózod és nem válaszolsz a kérdéseimre. ez így nem beszélgetés.
Tudtommal a Jobbik nincs a kormányban, így Ők nem tudnak gyűlöletet kelteni, csak véleményt formálni.
Egyébként ne akarj olyan szavakat a számba adni, ami Te képzeleted szüleménye.

Azt írtad fentebb, hogy a baloldal(?) hivatkozik a távol maradókra. Ugyanakkor, más szemszögből nézve; a fidesz sem tudott több szavazót elcsábítani a népszavazásra. tudod, ha még +3 millió szavazattal 6,2 millió szavazat lett volna, azt senki sem kérdőjelezi meg. De így.... nevetséges ez a hivatkozás

"Viszont kiderült hogy a magyarok 97%-a nem kér a Soros Tervben szereplő kvótából."
Ez hazugság!!!!!! Ordas nagy hazugság!!!!!
A magyarok 97% 2016-ban 9.535.570 fő volt.
A Te 97%-od az érvénytelen népszavazáson az igenek száma.

Elismered, hogy butaságot írtál?

Egyébként csak a kíváncsiság kedvéért. Veled csak a menekült ügyről lehet beszélgetni?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.31. 11:10:58

@Shirkan:

Én már meguntam a copy-paste-idet.

Boccs..

Zsoltbacsi 2017.10.31. 11:37:58

@Shirkan:

Érdeklődve olvasom a vitátokat. Azért mindig röhögök, amikor a távolmaradókat magatokhoz számoljátok, mint Ferenc testvér aznap éjszaka a szinpadon.
De akkor számoljunk fordítva is:

50% soha semmire nem megy el szavazni. Tehát 4 millió az alap. Ebből a fidesz álláspontját támogatta 3,4 millió. Innentől már csak egy egyszerű kivonással kiszámolható, hogy legjobb esetben is maximum 600 ezer ember, akit a baloldalnak sikerült megszólítania. Mondjuk elhiszem, hogy ezzel nem büszkélkedsz.

Shirkan 2017.10.31. 11:45:09

@Zsoltbacsi:
Mint láthatod nem számoltam az ellen oldalhoz a távol maradókat. A fideszhez is hozzászámoltam.
Mi az, hogy magatokhoz? Én nem tartozom egyik politikai párthoz sem. Egyébként fidesz szavazó voltam mindaddig, amíg Orbán a 2010-es választási győzelmi beszédét meg nem tartotta. Azután mondtam, hogy ennyi volt.
A matek elég sajátos. Ha 50%-os lenne a részvétel, akkor az országgyűlési szavazások is elég neccesek lennének. Az 50% több, mint 4 millió. Nem 3,4 millió, hanem 3,2 millió. És az eszedbe sem jutott, hogy a távol maradók nagy többsége inkább ellenszavazó, hiszem a támogatók elmentek.

Zsoltbacsi 2017.10.31. 12:06:47

@Shirkan:
"Mint láthatod nem számoltam az ellen oldalhoz a távol maradókat"

Dehogynem, te mondtad többször is, hogy a többség nem támogatta. Márpedig csak akkor jön ki a matek, ha a távol maradókat hozzáadod az igenekhez. De tudod, ez a demokrácia (egyik) lényege, hogy a távol maradók véleménye a kutyát se érdekli!

"Ha 50%-os lenne a részvétel, akkor az országgyűlési szavazások is elég neccesek lennének."

Kevered a szezont a fazonnal. O.gy választásokon 65-75 százalék szokott lenni a részvétel, viszont népszavazáson még sosem volt 50 felett, még a NATO és EU szavazásokon SE! Tehát valószínűleg ha ingyen sör és örök élet lenne a kérdés, sokkal többen akkor se mennének el.

"Az 50% több, mint 4 millió"

Ez igaz, kerekítettem. Akkor legyen 4,1 millió. (Összesen volt 8,27 millió választásra jogosult)

"Nem 3,4 millió, hanem 3,2 millió"

Lehet hogy rég tanultam matekot, de ha az elmúlt 20 évben nem változtatták meg a kerekítési szabályokat, akkor az bizony 3,4! A hivatalos végeredmény szerint 3 362 224 db szavazat szerinted 3,2???

"És az eszedbe sem jutott, hogy a távol maradók nagy többsége inkább ellenszavazó, hiszem a támogatók elmentek."

Nem feltétlen. A távolmaradók véleményét nem tudjuk, és egyébként meg senkit se érdekel. De amúgy nekem sok ismerősöm van, akik nem mentek el szavazni, de ha kötelező lett volna, akkor a kormány mellett szavaztak volna. Szüleim például azért nem mentek el, mert taszította őket a propaganda, hogy ennyire az arcukba volt tolva a dolog, és nem szeretik, ha hülyének nézik őket. De vannak más ismerőseim is, akik annyira utálják Orbánt, hogy soha nem szavaznának semmire amihez köze lenne,akkor se ha racionálisan belátják, hogy akár igaza is lehet (ezt úgy értem, ha bárki más nyújtotta volna be ugyanezt a kérdést, akkor elsők között mentek volna szavazni. )

Shirkan 2017.10.31. 12:13:57

@Zsoltbacsi:
Fentebb ezt írtam (nem Neked):

Azt írtad fentebb, hogy a baloldal(?) hivatkozik a távol maradókra. Ugyanakkor, más szemszögből nézve; a fidesz sem tudott több szavazót elcsábítani a népszavazásra. tudod, ha még +3 millió szavazattal 6,2 millió szavazat lett volna, azt senki sem kérdőjelezi meg. De így.... nevetséges ez a hivatkozás

A 3,2 millió alatt nem az összes szavazatot értettem.

"taszította őket a propaganda, hogy ennyire az arcukba volt tolva a dolog, és nem szeretik, ha hülyének nézik őket." Na ez a baj.

Egyébként maga az írás nem a menekült ügyről szól, de a kollégád annyira elvitte ebbe az irányba, hogy az eredeti kérdésre nem is akart váalszolni

Azt magyarázzák már el a fidesz imádók, hogy a gyűlölet keltés helyett miért nem a szeretet keltéssel akarja növelni a párt a szavazóinak és a szimpatizánsainak a számát. A mindennapos kommunikáció visszatetszően elment a gyűlölet felé. Miért nem mondja a párt, hogy történelmi lehetőségem van; jó a nemzetközi gazdasági környezet, jönnek az EU-s támogatások stb. stb. stb., így akkor most kánaán-t csinálok a Kárpát medencéből? Ehelyett napi migráncsozás, a mindenkitgyűlölünkakiknemfogadnakelminket politikája, iszonyatos korrupció, haverok zsebeinek kitömése stb. stb. stb. Kedves fidesz imádók; a korrupciót is gyűlölitek annyira, mint minden mást?
Ja, és az annyira szánalmas reakció, hogy mi volt a 2010-es választások előtt. Egyébként a fidesznek ezer szerencséje, hogy az öszödi beszéd után Gyurcsány nem mondott le, és nem lett előrehozott választás. Akkor a fidesz kapta volna meg azt a gazdasági válságot, ami a szoci kormány alatt volt.

Zsoltbacsi 2017.10.31. 13:02:51

@Shirkan:

Sajnos ilyen kor ez, az egész világban ez megy. Sőt, bár valószínűleg úgysem ismered be, de a "baloldal" kb százszorosan bűnös ebben. Nézheted példaként az usa kampányt, az osztrák szocik lebukott hazugságait, bármit. Miért pont magyarország lenne kivétel ebben? Nem mintha a jelenségnek örülnék, de azért némi kárörvendést érzek, hogy hogy az inga nézha visszalendül, és a balliberálisok is megtapasztalják néha, hogy nem csak az van, amit ők akarnak.
Van annak valami diszkrét bája, hogy azok papolnak gyűlöletkeltésről, akik például lejáratókönyveket irattattak az ellenfelükről, és aztán évekig azt mantrázták, hogy "független közíró" a szerző (Debreczeni Józsefre célzok, aki jelenleg épp a DK alelnöke), de említhetném a köteles beszédet, határon túliak elleni uszítást (mindkettőt beismerte Fletó),stb.
Szóval nem, nem lehet más a politika! Ez háború, és ha 70 évig egyik oldal kezében van szinte a teljes sajtó (II világháború végétől a G napig durván), akkor légyszíves ne lepődj meg, ha a másik lépéseket fog tenni ezügyben.

Amúgy meg nem hiszem el, amit magadról írtál, simán felsoroltad a ballib lózungokat a szokásos kettős mérce nevében.
Ha most a fidesz a sajtót is használja a céljai elérésében, akkor fuj-fuj, de ha a bal oldal kormányokat buktat meg a "független" sajtó segítségével, akkor minden rendben. Emlékezz vissza Fajkaszházi "a humor ellenzéki műfaj" Tivadajra, vagy hogy az Antall kormányt is a sajtó csinálta ki (Heller és TGM náci rettegése mellett).

Shirkan 2017.10.31. 13:47:53

@Zsoltbacsi:
"bár valószínűleg úgysem ismered be"
Mit kell beismernem?
"Amúgy meg nem hiszem el, amit magadról írtál"
Melyik részét nem hiszed el?

BéLóg 2017.10.31. 13:51:51

@ember100: Az ne zavarjon, hogy negyvenszer annyit költött a rencer az egészségügyre mint stadionokra. Biztos az lett volna a jó ha ugyanannyit költ.
Kaplaszaf.

Zsoltbacsi 2017.10.31. 13:52:11

@Shirkan:
"Mit kell beismernem?"
Hogy az egész árokásást a baloldal kezdte, és jelenleg is ők gyűlölködnek jobban.

"Melyik részét nem hiszed el?"

Hogy bármikor is a fideszre szavaztál. Iskolapéldája vagy a következő blogpostnak:

mandiner.hu/cikk/20130208_orangeorder_hogyan_ismerd_fel_az_mszp_s_kommentelot

Cycmen 2017.10.31. 13:53:16

"Ma már a Fidesz korábbi támogatóinak egy része számára is nyilvánvaló, hogy amit a kormánypárt művel a hazai politikai kultúra lezüllesztése terén, az példa nélküli a rendszerváltás óta eltelt évtizedekben. "

Ha nem tűnt fel, akkor mondok pár példát. Torgyán doki, Kuncze mártíriuszozása, Ron Werber kampányguru, mostani baloldali parlamenti óbégatás, bábozás, molinózás etc. ! Miről van itt szó, milyen kultúra?

Shirkan 2017.10.31. 14:07:55

@Zsoltbacsi:
Nézd, én nem akarom kutatni, hogy ki kezdte, és kifolytatta, mert ez óvodás dolog. De valóban óvodás dolog ( a két éves gyerekemnek ettől több esze van ). De azért az mélységes csalódás, hogy egy rendszerváltó párt a hatalmát így használja. Nem hatalmi intelligencia, hatalmi arrogancia van. És egy intelligens hatalom nem foglalkozik az ellenfeleivel. Jelen helyzetében a fidesznek sem kellene, mert a politikai ellenfelei kicsinálják magukat a fidesz nélkül is. DE.... Hiszem, hogy Orbán történelmi lehetőséget mulasztott el azzal, hogy egy stabil gazdasági környezetben csak a gyűlölködéssel, az ellenség kereséssel, és a korrupció növelésével foglalkozik. Orbán tényleg szuper országot csinálhatna itt, de ahhoz dolgoznia kellene.

Pedig elhiheted. 2010-ben még fidesz szavazó voltam. Azonban amikor kiállt a vezér a Vörösmarty téren és bejelentette, hogy 4 év alatt 50%-ra csökkenti az államadósságot, akkor azt mondtam, hogy ez az ember megbolondult. És akkor azt hittem, hogy értelmi mélyponton volt. Mert ugye az már legenda, hogy az elvesztett 2002-es választások után teljesen megzuhant. Na ez e mélypont nem akkor volt, hanem azóta is folyamatosan egyre mélyebbre süllyed, teljes csalódottságot okozva egykori fideszes szavazóknak. És az az ember akinek nagy szerepe volt (?) a kommunista hatalom megdöntésében, az most kommunista módszerekkel dolgozik. Na ez a mélységes csalódás. Mert ugye a maszop, és egyéb társaitól nem várhat mást az ember...., de egy fidesz is....

konrada 2017.10.31. 14:19:35

@Shirkan:
Gyerek ország ez.

Ha nincs közös ellenség - de még sokszor akkor is - egymást marja a magyar.
Ez soha nem lesz szivárványos Love&Peace feliratos ország. Ahogyan ezer éve, most is mindenki a másik ellen határozza meg magát, és sose az nyer, akit többen szeretnek, hanem az, akit kevésbé gyűlölnek.
...s zorbánnak qrva nagy szerencséje, hogy az ellenzéke egyik oldalán nyilas misiék, a másikon meg "mi csináltuk a köteles beszédet, 23 millió románozós" utódpártiak állnak.

...mert azokat a még többen gyűlölik: külön-külön is.

Zsoltbacsi 2017.10.31. 14:22:36

@Shirkan:

Szerintem az az okos politikus, aki tanul a hibákból. Orbán 1998 és 2002 között világszínvonalon kormányzott (legalábbis a lehetőségekhez képest), nem foglalkozott a kampányban az ellenzékkel, mert elhitte, hogy az elért eredmények önmagukért beszélnek. Na ezt a hibát nem fogja még egyszer elkövetni!

" Mert ugye az már legenda, hogy az elvesztett 2002-es választások után teljesen megzuhant. "

Ja, pontosan ugyanolyan legenda, mint hogy azért záratta be bosszúbol a Malévet, mert egyszer lekéste a brüsszeli gépet (természetesen előtte szintén tombolt, és puszta kézzel szétverte a ferihegyi VIP várót).... Meg az elhagyott gyerek, a megvert feleség,Grazi kezelés,Fletó "bankbizonylatai" .... Ismét sikerült felsorolnod a balliberális lózungokat.

Shirkan 2017.10.31. 14:27:24

@Zsoltbacsi:
Tehát azért okos, mert a gazdaság helyett a "gyilkolászással" foglalkozik?
Gratulálok.
Épp azt mondom, hogy a maszop és társai nélküle is kicsinálják magukat. Nem kellene velük foglalkozni. De ugye kell új ellenség; soros és a migránsok.
Ha megvan az ellenség, akkor minden rendben?

A Malév-es sztorit nem hallottam... remélem csak poénnak szántad.

commentes nikk 2017.10.31. 14:29:37

@Shirkan: ember, volt valaha a történelemben egyetlen párt is, ami szeretetkeltéssel kampányolt? Még a fogalom is egy nagy marhaság, ilyen nem létezik, full kreténség. Minden kampány érzelmeket kelt, alapvető pszichológia, hogy gyűlölet, a valami ellen való mozgósítás sokkal motiválóbb, mint a szeretet ilyen helyzetben, ez egyszerűen emberi tulajdonság, nem magyar, nem európai, nem amerikai, emberi. Senki nem fog a szeretettel kampányolni, az esetek döntő többségében valami ellen mennek a kampányok, baloldalról se csinálták ezt másképp (ugye a 23 millió román, ha még dereng például :)

Shirkan 2017.10.31. 14:35:57

@commentes nikk:
Miért ne lehetne? Tényleg csak a gyűlölködésből áll a világ? Azért mert az egyik párt gyűlölködik, vagy gyűlölködött, akkor a másiknak is azt kell csinálni?

Zsoltbacsi 2017.10.31. 14:39:53

@Shirkan:

Érdekes, hogy nem hallottad a Maléves sztorit, pedig minden hullámhosszon ezt nyomatta az ellenzék. Természetesen nem a legfelül lévő politikusok (nehogy be lehessen perelni), hanem a suttogó propaganda. Tudod, ez olyan volt, mint most történik valami, és fél napon belül megjelenik 50-100 blogpost a témáról (természetesen index címlapon), és másnap az újságok is arra a blogra hivatkoznak. Gréczy több nicknévvel is lebukott például, sima kommentelőnek álcázva hirdette az igét az index fórumán. Ezt a maléves sztorit is ő hozta a köztudatba, és tartotta napirenden.

Én nem azt mondtam, hogy nem kell a gazdasággal, vagy úgy általában a kormányzással foglalkozni, mindössze annyit írtam, hogy szart se érnek az eredmények önmagukban, erre bizonyíték a 2002es kampány. Nekem se tetszik ami most van, én is sziesebben élnék nyugalomban, de ha ez az ára, hogy ne a bolsik jöjjenek vissza, akkor én megértem.

commentes nikk 2017.10.31. 14:41:22

@Shirkan: vagy álnaiv vagy, vagy nem érted a világ működését. Soha, sehol, senki nem kampányol a szeretettel, ha ezt nem tudod elfogadni, akkor univerzumot kell váltanod. Persze, tényleg jobb lenne olyan kampányt hallgatni hónapokon keresztül, hogy szeressük egymást, és denagyonjóaszeretet, csak ilyen nincs, irreális elvárás, kb olyan a felvetés, mintha azt mondanám, hogy de miért nem áll minden folyó víz helyett sörből, mennyivel szipiszuperebb lenne :)

Zsoltbacsi 2017.10.31. 14:43:06

@Shirkan:

"Miért ne lehetne? Tényleg csak a gyűlölködésből áll a világ? Azért mert az egyik párt gyűlölködik, vagy gyűlölködött, akkor a másiknak is azt kell csinálni?"

Még egyszer, pontosan ezt csinálta a Fidesz 2002-ben, az eredményt tudjuk....

Érdekes vagy egyébként, olyat miért nem olvasok szinte soha, hogy a baloldalt ostorozzátok, hogy miért gyűlölködik? Tőlük miért nem határolódsz el? Illetve ha magadban igen, akkor azt miért nem hangoztatod legalább ugyanekkora vehemenciával?

Shirkan 2017.10.31. 14:44:23

@Zsoltbacsi:
Tényleg nem hallottam a Malév-es sztorit. Na látod, ennyire vagyok "balos".

A mai helyzet annyiban más 2002-höz képest, hogy nincs ellenzék, így ez kipipálva. Dolgozni kellene a gazdasági dolgokon. Ezerrel.

Zsoltbacsi 2017.10.31. 14:46:47

@Shirkan:

"A mai helyzet annyiban más 2002-höz képest, hogy nincs ellenzék, így ez kipipálva. "

2002-ben is ezt hitték..... :)

Shirkan 2017.10.31. 14:50:55

@Zsoltbacsi:
Hát azért nem egészen. Akkor még volt egy masszív maszop. Sőt szadesz is; ha nem is masszív.

Shirkan 2017.10.31. 14:52:29

@commentes nikk:
Ja a világ úgy működik, hogy "gyilkoljunk le mindenkit"? Akkor tényleg naiv vagyok.
Mit mondott Áder a beiktatási beszédében? Hatalmi nagyvonalúság?

commentes nikk 2017.10.31. 14:53:07

@Shirkan: igen, úgy működik. Melyik bolygón élsz, nem nézel híreket?

ember100 2017.10.31. 21:41:48

@BéLóg:
Helló !

Ja ja és ha kevesebbet költene stadionokra akkor talán NEM 2 fok lenne a János körházban :)
Tudod ami fölöslege az fölösleges.
Pl stadion a magyar focinak , kisvasút a ogv nek , ......

vajdasagi 2017.10.31. 23:15:58

@Ballib cenzúrázók réme 25: Tévedsz. Vagy nem vagy képes megérteni, hogy a kormánypropaganda
miért gyűlöletkeltő (és akkor sajnállak) vagy nem akarod megérteni. Akkor viszont szintén sajnállak, csak más okból.

Nem a 3.2 millió ember a gyűlöletkeltő: ennyi a megvezetett ember. Gyűlöletkeltő a mi saját kormányunk és a habony-művek.

De biztosan tudod te ezt magad is, csak nehéz a kellemetlen igazsággal szembenézni.

vajdasagi 2017.10.31. 23:27:21

@commentes nikk: Tudomásom szerint a kereszténység szeretettel kampányol. És megint tudomásom
szerint orbán maga köré gyűjtötte az ájtatoskodó, magukat kereszténynek hazudók seregét. Ezért elvárhaótó lenne, hogy ne gyűlöletkampányt folytasson. Hiszen ha csak kormányozna és nem foglalkozna propagandával, toronymagasan nyerne. Még talán évtizedekig. De nem: neki habony-művek kellenek! Ez teszi tönkre a Hazát és őket magukat is.

$pi$ 2017.11.01. 11:28:01

@vajdasagi: "Nem a 3.2 millió ember a gyűlöletkeltő: ennyi a megvezetett ember. Gyűlöletkeltő a mi saját kormányunk és a habony-művek. "

Nem, nem az. A baloldal gyűlöletkeltő, a kormány soha nem mondta, hogy bárkit is gyűlölni kellene.

vajdasagi 2017.11.06. 22:13:03

@$pi$: Nagyon naív vagy, vagy annak tetteted magad. Nem az a hatásos, amikor "mondják, hogy valakit gyűlölni kellene". Az a hatásos, amikor rájátszanak a félelmeidre, és rávezetnek, hogy Te valakit gyűlölj. Közben nem is jössz rá, hogy a bábjukká váltál.
Réges régi módszer ez, de tanítják is az egyetemen. És hát a habony-művek csak alkalmazza ezt a tudást.
süti beállítások módosítása